Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 κάψουλες
  • Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 κάψουλες

Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 κάψουλες

9,00 €
Ποσότητα
Χωρίς απόθεμα

Το Pro Digestive 25000 30 κάψουλες περιέχει παγκρεατίνη. Η παγκρεατίνη είναι μια σκόνη από το πάγκρεας των θηλαστικών, κυρίως από το πάγκρεας χοίρου, η οποία, εκτός από τα εξωκρινικά παγκρεατικά ένζυμα - λιπάση, άλφα-αμυλάση, θρυψίνη και χυμοτρυψίνη, περιέχει επίσης άλλα ένζυμα.

Η θεραπεία Pro Digestive 25000 βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους ρυθμίζοντας την πέψη!

Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι η ενζυματική δράση της λιπάσης, καθώς και μέρος της θρυψίνης. Η αμυλολυτική δραστηριότητα είναι σημαντική μόνο για τη θεραπεία της κυστικής ίνωσης, επειδή ακόμη και σε χρόνια παγκρεατίτιδα, η διάσπαση των πολυσακχαριτών τροφίμων συμβαίνει χωρίς διαταραχές.

Η ζωική παγκρεατική λιπάση, παρόμοια με την ανθρώπινη λιπάση, δεν είναι ανθεκτική στο γαστρεντερικό, επομένως σε ένα ρΗ κάτω από το 4 υπάρχει μη αναστρέψιμη απενεργοποίηση της λιπολυτικής της δράσης.

Η παγκρεατική λιπάση διασπά τα λιπαρά οξέα από το μόριο τριακυλογλυκεριδίου στις θέσεις 1 και 3. Τα ελεύθερα λιπαρά οξέα και τα 2-μονογλυκερίδια που σχηματίζονται παρουσία χολικών οξέων απορροφώνται γρήγορα, κυρίως στο άνω μέρος του λεπτού εντέρου.

Η ενεργοποίηση τρυψινογόνου από τρυψινογόνο πραγματοποιείται αυτοκαταλυτικά ή υπό την επίδραση της εντεροκινάσης του λεπτού εντέρου. Η τρυψίνη, με τη σειρά της, προκαλεί την ενεργοποίηση άλλων πρωτεολυτικών ενζύμων. Η ενδοπεπτιδάση διαχωρίζει τους πεπτιδικούς δεσμούς με τη συμμετοχή της λυσίνης και της αργινίνης, και έτσι, η διάσπαση των πεπτιδικών δεσμών, μαζί με άλλα ένζυμα, συμβάλλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών στα αμινοξέα και στα χαμηλού μοριακού βάρους πεπτίδια. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η θρυψίνη αναστέλλει την έκκριση του παγκρέατος, η οποία διεγείρεται από μόνη της μετά από ενεργοποίηση στα άνω μέρη του εντέρου. Η αναλγητική δράση των παρασκευασμάτων με βάση την παγκρεατίνη οφείλεται ακριβώς σε αυτόν τον μηχανισμό. Όπως η ενδοαμυλάση, η άλφα-αμυλάση διασπά πολύ γρήγορα τους πολυσακχαρίτες, οι οποίοι περιέχουν γλυκόζη και επομένως η δραστικότητά της παραμένει αρκετά σημαντική,

Βιοδιαθεσιμότητα Με την αυτοδιάλυση των καψουλών, απελευθερώνονται στο στομάχι και διανέμονται, ακόμη και παρουσία τροφής. Η γαστροανθεκτική επικάλυψη των καψουλών προστατεύει τα ένζυμα που είναι ευαίσθητα στη δράση των οξέων έναντι της απενεργοποίησης από το γαστρικό οξύ κατά τη διάρκεια της γαστρικής διέλευσης. Τα ένζυμα δεν απελευθερώνονται έως ότου φθάσουν στο ουδέτερο ή ελαφρώς βασικό περιβάλλον του κάτω εντέρου όπου διαλύεται η επένδυση. Επειδή η παγκρεατίνη δεν απορροφάται, δεν παρέχονται πληροφορίες για τις φαρμακοκινητικές ιδιότητες και τη βιοδιαθεσιμότητα. Η αποτελεσματικότητα της παγκρεατίνης καθορίζεται από την έκταση και τον ρυθμό με τον οποίο τα ένζυμα απελευθερώνονται από τη φαρμακευτική μορφή και έτσι αντιστοιχεί στη γαλλική προσβασιμότητα.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Συνιστάται η χορήγηση 20.000 - 40.000 μονάδων λιπάσης σε ένα γεύμα σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες δοσολογίας.

Εκτός εάν συνιστάται διαφορετικά, η δόση είναι 2-4 Pro-Digestive κάψουλες ανά γεύμα (ισοδύναμο με 20.000 - 40.000 AU λιπάσης ανά γεύμα).

Η απαιτούμενη δόση μπορεί επίσης να είναι υψηλότερη. Η κλιμάκωση της δόσης γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και εξαρτάται από τα συμπτώματα (για παράδειγμα: στεατόρροια και κοιλιακό άλγος).

Η ημερήσια δόση των ενζύμων των 15000-20000 μονάδων λιπάσης ανά kg σωματικού βάρους δεν πρέπει να ξεπεραστεί.

Οι κάψουλες καταπίνονται ολόκληρες, χωρίς μάσημα ή σπάσιμο, με αρκετό υγρό, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από ένα γεύμα ή σνακ.

Η διάρκεια της χορήγησης Pro-Digestive καθορίζεται μαζί με τον γιατρό, ανάλογα με την κατάσταση

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Μια κάψουλα 25000 AU περιέχει:

δραστική ουσία: παγκρεατίνη 383,75 mg (ελάχιστη λιπολυτική δραστικότητα 25000 AU, αμυλολυτική 22500 AU, πρωτεολυτική 1250 AU).

έκδοχα: νάτριο κροσκαρμελλόζης, στεατικό μαγνήσιο, υδρογονωμένο καστορέλαιο, άνυδρο κολλοειδές πυρίτιο, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη.

1476
2020-08-30
Νέο προϊόν

Reviews (0)

Related products